ma:
holnap:
Irinyi János

Irinyi János

Üdvözöljük Létavértes város közigazgatási portálján
Skip Navigation LinksKezdőlap > Település > Sport > Létafit SE - tömegsport
Létafit SE - tömegsport


IRINYI TELJESÍTMÉNYTÚRA 2017.


ÖSSZEGZÉS ÉS KÉPEK 8 OLDALON ITT
ÚJABB EZERÉVES HATÁRNÁL A HEGYEKBEN


A Páringi hegységben - Bertóthy Tamás írásaKépes beszámoló


10. ERDŐSPUSZTAI KÉK TELJESÍTMÉNYTÚRA - MÁJUS 12 - 13


Képes beszámolóIrinyi Teljesítmény Túra 2016. 
Beszámolóért kattints IDE  
Eredményekért kattints  IDE
    


Teremfoci
Végre elkezdődött!
Ha kicsi is, savanyú is, de a mienk!
 
Minden bajnokság úgy szokott kezdődni, hogy már szeptemberben megindul az érdeklődés, vajon mikor indul az idén a teremfoci. Hát elkezdődött.
Az alcímben szereplő, a magyar narancsról ismert idézet több szempontból sem tükrözi a Létavértesi Teremlabdarúgó Bajnokságot, annak ellenére, hogy valóban évről-évre kevesebb csapat jelentkezik erre a tömegsport rendezvényre. Kicsinek talán abból a szempontból nevezhető, hogy 2013-ban például 37 csapat versengett az első helyért, most „csak” 18.  Viszont az elvitathatatlan, hogy az öregfiúk bajnoksága (ami egyre terebélyesebb, 8 csapat) a megyében itt a legnépszerűbb. Még Debrecenben sincs ennyi induló!

 
A nyitómérkőzés főszereplői közül a Létaboys, a bíró és a kupa

Összességében azért több, mint 200 főt érint a létai teremfoci. Savanyúnak sem mondanám, bár a csapatok egy része a játékvezetőkben látja saját sikertelenégének okát, így többször felfokozott hangulat kísérte a játékot. Ám a játékvezetők cseréjére vonatkozó lehetőséggel tavaly nem éltek. És a lehetőség, ami adott: egy nagyszerű sportcsarnok, melyhez a helyieknek még utazni sem kell.
A határon túlról 8 csapat jelentkezett (Bihardiószeg, Biharföldvár, Éradony, Hegyközszentmiklós, Nagyvárad és Székelyhíd településekről), akik rendkívüli kitartással látogatják a rendezvényt, s évek óta jó hangulatot varázsolnak a csarnokba.

 
Menyhárt Károly polgármester sokadik kezdőrúgása előtt

A nyitó mérkőzést régóta megtiszteli jelenlétével Menyhárt Károly polgármester úr, aki a méltató szavak után idén is útjára indította a labdát.
Az első ilyen kezdeményezésre talán már kevesen emlékeznek, mikor 1995-ben Farsang – kupa néven (a település akkori legnagyobb tornatermében, Vértesen) elindult a teremfoci. A Létafit SE azóta minden évben megrendezi ezt a tömegsport rendezvényt, aminek lehet nem minden feleség örül, ám a férfiak (fiatalok és idősek egyaránt) nagy örömmel várják.
Az idei verseny kicsit rövidebb lesz a megszokottnál, mivel január végén véget ér a bajnokság, de sebaj, szerintem amíg férfiak lesznek, a foci is létezni fog!
Kép és szöveg: Bertóthy Tamás


Magashegyi túra 2016. - Kelemen havasok

Kattintson ide!


VI. PÁRTIUMI KERÉKPÁRTÚRA

Kattintson ide!

VIZITÁBOR A KÖRÖS FOLYÓN

Kattintson ide!


Befejeződött a Létavértesi teremlabdarúgó bajnokság


Záróforduló utáni gondolatok, tabellák itt - Bertóthy Tamás


Irinyi Teljesítménytúra

Időpont: 2015. december 05.  - Résztvevők száma: 15 km: 89 fő, 25 km: 76 fő
A ködös idő ellenére jól döntött, aki Mikulásvárás előtt nekivágott az idei Irinyi Teljesítmény túra 15 vagy 25 kilométeres távjának.  A lelkesedéssel nem volt baj, hiszen a résztvevők száma majdnem rekordot döntött, 6 évestől 75 évesig 165 fő  vállalkozott a téli túrára. Örömünkre szolgál, hogy egyre népszerűbb a túra, mivel a teljesítménytúrázók körében a „visszajáró” hajdúböszörményiek, debreceniek és mezőberényiek mellett jöttek Aszódról, Budapestről, Pilisről, Szegedről, és szinte valamennyi Hajdú-bihari településről. Volt aki futva, volt aki sietve, volt aki sétálva járta be az Irinyi emlékeket, a település határát. A könnyebb tájékozódást szolgálták a LÉTAFIT SE tagjai által újrafestett jelzések, bár volt, aki menet közben így is átnyergelt a 15 km-es távról a 25 kilométeresre. Sokan voltak, akik négylábú társsal érkeztek. Idén 8 eb is kutyagolt. Az Átok dűlőn Papp Sanyi bácsi forralt bora és a hagymás - zsíros kenyér életmentő volt, csakúgy, mint Nagy Imre (főszakács, al-kukta), és Karcza József (főkukta, al-szakács) által gazdagon készített frankfurti leves.
Köszönet a szervezőknek a kitartó munkáért, és köszönet azoknak, akik „csupán” az együtt töltött időért nyújtanak segítséget évről évre, a mintegy 30 segítőnek (akiknek a nevét felsorolni kevés a hely), akiknek aktív részvétele és segítsége nélkül nem lehetne a rendezvény olyan sikeres, amilyen.


                                                                                                                                                                                                 FOTÓK: MAGÁNARCHÍVUM
Győztesek:
15 km női: Rost Anett Dorka, Létavértes,  15 km férfi: Bojtor László, Debrecen
25 km női: Rajtik Nóra, Rajtik Zsófia Anna, Létavértes,25 km férfi: Bökönyi Zoltán, DebrecenB
Legfiatalabb teljesítő: Komlósi Zsófia (2009) 
Legidősebb teljesítő: Hoffman Ádám (1940) 
 
Támogatóink: Arany János Általános Iskola, Huszti Hús Kft, Huszti Sándor, Irka-firka Létavértes, Juhász Zoltán (Móricz Zs. u.), Krizsán Róbert, Létavértes Városi Önkormányzat, Papp Sándor (Árpád tér), Papp Zoltán vállalkozó, Pékház kft (Szabó János), Szatmári ABC, Városi Könyvtár és Művelődési Ház, Zsíros István (Népbolt u.)
Bertóthy Tamás
Részletes eredmények itt, és a  http://letafitse.extra.hu  oldalon (Teljesítménytúra menü)