ma:
holnap:
Irinyi János

Irinyi János

Üdvözöljük Létavértes város közigazgatási portálján
Skip Navigation LinksKezdőlap > Település > Sport > Iskolai sport
Iskolai sport
DIÁKSPORT - Éremeső a megyei ügyességi atlétikai csapatbajnokságon


Szeptember 30-án csepergős, mogorva, hideg időben rendezték meg az atléták ügyességi versenyszámainak csapatbajnokságát a debreceni Oláh Gábor úti atlétikai stadionban. A gyerekek már nagyon várták a versenyt, lelkesek voltak. A járványügyi protokoll betartásával végül egy jó hangulatú, nem mindennapi verseny kerekedett ki ebből. Igaz, több iskolának is inába szállt a bátorsága, de akik ott voltak, sokáig emlegetik majd ezt a viadalt.
 
A gyerekek öt fős csapatokban indultak egy- egy verseny számban, ahol a négy legjobban teljesítő átlageredménye adja a csapat eredményét. Mindössze négy ügyességi versenyszám: magasugrás, távolugrás, súlylökés, kislabdahajítás, és egy vegyes váltószám, a 10x200 méteres váltófutás alkotta ezt a versenyt.
 
Tanulóink bátor hozzáállással és nagy elszántsággal álltak rajthoz, aminek meg is lett az eredménye:


 
Magasugrás fiúk - 1. hely: Bertóthy Tamás, Guba Dávid, Huszti János Kerekes Balázs, Mezei Patrik)
Magasugrás lányok - 1. hely: Ágoston Lilla, Tóth Orsolya, Boldog Roberta, Jónás Réka, Budai Henrietta
Súlylökés fiúk - 1. hely: Burai Dávid, Hermeczi Balázs, Koncz Máté, Mezei Benjámin, Szima Gergő
Súlylökés lányok -1. hely: Apai Liliána, Budai Henrietta, Harmati Dorottya, Jenei Kamilla, Laczkó Fanni
Távolugrás fiúk - 2. hely: Bartos Imre, Huszti János, Kerekes Balázs, Mezei Patrik, Szima Gergő
Távolugrás lányok -2. hely: Boldog Roberta, Budai Henrietta, Fagyal Sára, Tóth Orsolya, Vásárhelyi Tifani
Kislabdahajítás fiúk - 3. hely Burai Dávid, Guba Dávid, Kerekes Balázs, Mezei Benjámin, Szima Gergő
Kislabdahajítás lányok - 3. hely: Ágoston Lilla, Laczkó Fanni, Jenei Kamilla, Tóth Orsolya, Vásárhelyi Tifani
10x 200m váltófutás - 3.hely: Ágoston Lilla, Boldog Roberta, Jónás Réka, Tóth Orsolya, Vásárhelyi Tifani, Bartos Kristóf, Fekete Tamás, Hermeczi Balázs, Kerekes Balázs, Szoták Hunor


Palipista 2020.

Ennek a furcsa szónak több jelentése is van. Számunkra mindenekelőtt egy felettébb nehéz zempléni túra verseny nevét rejti, melyen a Magyar Sport Természetjáró Szövetség Gyermekbajnokságának első állomásaként vettünk részt.

Október 10-én Sátoraljaújhelyről indult a teljesítménytúra verseny, ami a fiatalabb korosztály számára 17,7 km-es távot takart. Ehhez azonban, hogy ne legyen olyan könnyű, 690 méteres szintkülönbséget kellett leküzdeni. A remek, napsütéses idő, a szenzációs panoráma és a hegyi levegő valamelyest enyhítette a távközbeni fáradtságot. A gyerekek a Létafit SE színeiben versenyeztek és jónak mondható 3,54 km/h-s teljesítménnyel értek célba.


FOTÓK: MAGÁNARCHÍVUM

Ennek a verseny sorozatnak összesen 6 állomása van, melyből a következő, november közepén, Nagyvázsonyban, a Bakony lesz. Tavasszal pedig a Budai hegység, Börzsöny, Mátra és májusban a mi kis Erdőspusztai túránk zárja a sort.  Ezt követően lesz eredmény hirdetés is.

A csapat névsora: Szabó Janka Regina, Szatmári Gréta, Boros Nándor, Bertóthy Tamás Dániel, Tatos Csanád, Guba Dávid István (aki most betegség miatt hiányzott)

Kísérők: Bertóthy Tamás, Kléh Ákos, Koroknai Tíbor.


Atlétikai diákolimpia

Idén is eljutottak az országos versenyig az Arany János diákjai

Április végén az alapszintű atlétikai viadallal kezdődött minden……

 
Körzeti győztes II. korcsoportos fiúk

 
Iskolánk diákjai remekül versenyezve negyedik helyezést értek el a nyolccsapatos iskolai összesítésben. Ezen belül is sok remek egyéni teljesítmény volt, mint pl. a II. korcsoportos fiúk (Balogh Dominik, Budai Adrián, Bertóthy Tamás, Milkbik-Lantos Péter, Bartos Imre, Szoták Hunor), vagy a III. korcsoportos lányok (Ágoston Lilla, Orvos Vanda, Fekete Barbara, Boldog Roberta, Budai Henrietta, Tóth Orsolya)  első helyezése, vagy Fekete Barbara, Vásárhelyi Tiffani , Vida Csaba, Boldog László egyéni ezüst érmei.

Megyei atlétika III. korcsoportos résztvevőink


    
           Kiss László és Vida Csaba                            Fekete Barbara

Ezután következett Debrecenben az egyéni (versenyszámonkénti) megyei verseny, ahol több tanulónk is kivívta a jogot az országos versenyen való részvételre, ami elismerésre méltó teljesítmény: Először Kis László és Vida Csaba vívott nagyszerű versenyt a súlylökő körben (előbbi első, utóbbi második helyet szerezve), majd Fekete Barbara közel 50 méteres dobásával utasított mindenkit maga mögé a kislabda hajító versenyen. A 4x100 méteres váltó versenyen mindkét fiú csapatunk aranyérmes lett. (III. kcs.: Hermeczi Balázs, Huszti János, Szima Gergő, Kerekes Balázs, IV. kcs.: Zurbó Benjámin, Boldog László, Vida Csaba, Rézműves Bence)A IV. korcsoportos létavértesi 4x100-as váltó


Sajnos az országos versenyek lebonyolítási rendszere, illetve a Tankerületek igen szűkös anyagi kondíciói nem tették lehetővé, hogy minden versenyzőnket eljuttassuk Székesfehérvárra. A választás a legesélyesebbnek vélt -Koroknai Tíbor tanár úr vezette- IV. korcsoportos 4x100 méteres fiú váltóra esett, amit rendesen meg is háláltak. Precíz váltással történelminek nevezhető 6. helyet szereztek, amire még eddig nem volt példa. Gratulálunk!
(2019. június)

Bertóthy Tamás

 

Helytálltak a váltóink Székesfehérvárott
(2018. év)

Május 27-én a IV. korcsoportosok országos atlétikai bajnokságát rendezték meg Székesfehérváron, ahol az Arany János iskola tanulói is érdekeltek voltak. A fiú 4x1000 méteres, és a lány 4x600 méteres váltónk, Hajdú-Bihar megye bajnokaként szerzett jogot az indulásra, és a kimondottan erős 24 csapatos mezőnyben a lányok 17., a fiúk 19. helyezést érték el. Gratulálunk nekik!

A csoportképen:
Álló sor balról: Koroknai Tibor testnevelő, Csíkja Rudolf,Vásárhelyi Norbert, Mezei Benjámin, Veres László, Bertóthy Tamás testnevelő
Guggolnak: Szabó Kitti, Borbély Evelyn, Szabó Laura, Séber Bianka

Bertóthy Tamás

Atlétikai versenyek 2017. május 

A 4x600 méteres leány váltó, a 4x1000 méteres fiú váltó és a kislabda hajító bajnok Papp Kira vívta ki az országos versenyen való indulás jogát az Arany János iskolából
Ha május, akkor az atléták ilyenkor vívják körzeti és megyei versenyeiket. A legjobbak pedig részt vehetnek az Országos Diák Olimpián is.


 
Létavértesen
a Soporttelepen április 27-28-án megrendezett versenyen kilenc iskola (a 12-ből) 28 felsős és 23 alsós csapattal, összesen 306 tanulóval vett részt, ahol a derecskei Bocskai iskola szerezte meg az első helyet, amire már nagyon régen volt példa.
Iskolai létszámához képest pedig Hajdúbagos alkotott nagyot, hiszen szinte minden versenyzőjük éremmel térhetett haza. Az egyéni megyein is kiválóan szerepeltek, persze a létaiak is.
 
 

 

Arany érmesek az Arany Jánosból:
III.kcs. leány csapat: Papp Kira, Szabó Kamilla, Vásárhelyi Amanda, Ferenczi Lili, Karászi Nikolett, Balogh Nóra. A megyei versenyen 4. helyezést értek el!
IV.kcs. leány csapat: Szabó Kitti, Séber Bianka, Szabó Laura, Borbély Evelin, Tarján Renáta, Szilágyi Nikoletta. A megyei versenyen ezüst(!) érmet szereztek!
III kcs. egyéni: Papp Kira, IV kcs. egyéni: Szabó Kitti
 
Ezüst érmesek:
I.kcs. fiú csapat: Bódis Milán, Bertóthy Tamás, Milbik-Lantos Péter, Balogh Dominik, Tóth János, Szabó Kristóf
I.kcs. leány csapat: Vásárhelyi Tifani, Tóth Viktória, Apai Zsófia, Szabó Dorina, Fülöp Csenge, Vida Boglárka
IV.kcs.fiúcsapat: Mezei Benjámin, Vásárhelyi Norbert, Csíkja Rudolf, Oláh Mihály, Veres László, Gáspár Zoltán
I kcs. egyéni: Vásárhelyi Tifani
 
Bronz érmesek:
III.kcs. fiú csapat: Vida Csaba, Boldog László, Csíkja Márk, Rézműves Bence, Szatmári Marcell, Mezei Roland
II.kcs. fiú csapat: Szima Gergő, Huszti János, Bora Dávid, Hermeczi Balázs, Kerekes Balázs, Guba Dávid
I kcs. egyéni:Bódis Milán, IV kcs. egyéni: Szabó Laura

Megyei atlétikai verseny - 2016

Május első hetében már a megyei versenyek zajlottak a debreceni Gyulai István atlétikai stadionban a továbbjutó létai diákok részvételével.

A 29 fős csapat igencsak kitett magáért, hiszen 3 aranyérmet -és ezzel az országos versenyen való indulás jogát is kivívták-, 3 ezüstérmet és 6 bronzérmet szereztek.
I. helyezés: 4x600méteres leány váltó: Séber Bianka, Szabó Laura,Szabó Kitti,Borbély Evelin, 4x1000 méteres fiú váltó: Mezei Benjámin, Vásárhelyi Norbert, Karászi Károly, Veres László, kislabdahajítás: Papp Kira Leila 43,33 méter.

 
II. helyezés: leány súlylökés: Szilágyi Nikoletta 8,33 méter, leány 1500m: Séber Bianka, IV.kcs lány csapat
 
III. helyezés: leány súlylökés: Krasznai Erika 7.98 méter, fiú súlylökés: Mezei Benjámin 10,56m, 1500 m futás: Horváth Bianka, kislabda hajítás: Vásárhelyi Amanda 36,74m, 4x100m III. kcs. fiú váltó: Boldog László, Vida Csaba, Rézműves Bence, Szatmári Marcell, 4x100 m IV. kcs. fiú váltó: Mezei Benjámin, Csikja Rudolf, Vásárhelyi Norbert, Veres László


 
Az országos versenyt a IV. kcs.-nak Székesfehérváron (két váltó csapat) május 25-26-án, míg a III. kcs.-nak Debrecenben június 22-én (Papp Kira) rendezik.
Felkészítő nevelők: Koroknai Tíbor, Hadady Mónika, Bertóthy Tamás, Herzné Egri Hajnalka, Nyakné Hevesi Judit.
Bertóthy Tamás


11 aranyérem a körzeti úszóversenyenTizenegyedik alkalommal került megrendezésre a Körzeti Úszóverseny,
melyen 19 vértesi, 6 derecskei és 46 létai diák vett részt.Egyik rajt pillanatképe

Régebben Hosszúpályiból, Pocsajból és Monostorból is jöttek gyerekek, ám évek óta már csak ez a három iskola tud versenyzőket kiállítani. A 24 versenyszámból (melyben a gyors-, hát-, és mellúszó számok szerepeltek) az Arany János iskola tanulói 11 számban diadalmaskodtak, e mellett 16 második és 16 harmadik helyet szereztek meg.

Felkészítők: Hadházi Mónika, Koroknai Tíbor, Bertóthy Tamás, Mányi CsabaNagy Józsefné igazgatónő érmet ad át Szima Gergőnek, aki két számban is aranyérmes lett


Arany érmesek (két számban):   Szima Gergő (mell, gyors), Balogh Dominik (hát, gyors), Harmati Dorottya (hát, gyors), Szabó Viktória (hát, gyors).

Arany+ ezüst érmesek:               Borbély Evelin (hát, gyors) Fülöp Csenge (mell, gyors).

Arany érmesek:                           Kontor Zsófia (mell),

Ezüst érmesek (két számban):   Szabó Gergő (hát, gyors), Apai Liliána (hát, gyors), Gáspár Zoltán (hát, gyors),

Ezüst + bronz érmesek:           Papp Kira (mell, hát), Milbik-Lantos Péter (mell, gyors), Hermeczi Ivett (hát, gyors), Tarnóczki Milán (gyors, mell).

Ezüst érmesek:                          Hermeczi Balázs (mell), Laczkó Fanni (mell), Pénzes Tekla (mell), Tarnóczki Dorina (hát),

Bronz érmesek (két számban):   Deli Lilla (mell, hát), Kovács Sándor (hát, gyors),

Bronz érmesek:                         Szabó János (mell), Kalmár Barbara (mell), Papp Zétény (mell), Balogh Bence (hát), Nagy Eszter (gyors), Jónás Réka (gyors), Vida Levente (gyors), Földi Judit (gyors)


ÉREMTÁBLÁZAT:

HELYEZÉS                  ISKOLA         ARANY EZÜST  BRONZ ÖSSZ
1.      Arany J. Isk. Létavértes                    11            16           16         43
2.      Bocskai I. Derecske                          7              5             1         13
3.      Irinyi J. Ált Isk. Létavértes                  6              3             6         15                                      Kép és szöveg: Bertóthy Tamás