ma:
holnap:
Irinyi János

Irinyi János

Üdvözöljük Létavértes város közigazgatási portálján
Zumba


Zumba szakosztályunk meghívásra Kovács Miklós instruktor a tavalyi évhez hasonlóan, ismét ellátogatott Létavértesre, és egy felejthetetlen Zumba órát tartott a városi sportcentrumban. ZumBeus és csapata ezúttal is komoly munkával készültek a rendezvényre.

 


Zumba szakosztályunk az elmúlt évekhez hasonlóan ismét nagyszabású Zumba-Partyt rendezett a Székelyföldről meghívott Gergely Lóri mesteroktató és Debrecen, Tiszalök, Kisújszállás, Hajdúnánás, Tiszafüred, Nyíregyháza, Balatonkeresztúr, Nagyvárad települések oktatói vezényletével. A vendéglátó létavértesi csapat ismételten kitett magáért a fogadtatásban, megrendezésben. Arról, hogy milyen jól érezte magát a közel 140 fős Zumba csapat a vendégek facebook bejegyzései tanúskodnak!

 

Zumbásaink a mesterrel, Gergely Lóránd oktatóval
Határon innen és túliak közös képe a Zumba-Partyt követően. 


JÓTÉKONYSÁGI AKCIÓ


A korábbi évekhez hasonlóan az idén karácsonykor is beindult a Mikulásgyár a Zumba szakosztálynál. ZumBeus koordinálásával több mint 150 db cipős doboz ajándék gyűlt össze a december 16 -i ünnepi Zumba órára. Az ajándékdobozokat a debreceni Remény Alapítvány kapta, míg az összegyűlt tartós élelmiszereket a Mikulásgyárnak adományozták.
Az egyesület nevében köszönetet mondunk mindenkinek akik részt vállaltak a jótékonysági akcióban!

                                                                        Papp Zoltán szakosztályvezető – Létavértes SC ’97Jubilált a ZUMBARÁTNŐK csapata


„A ZUMBA nem a tökéletes tánctudásról szól. Lényege, hogy ha még egy-egy lépést elrontasz is, de folyamatosan mozogsz, táncolsz és mosolyogsz. Ez pedig örömöt ad”Tóthfalusiné Bubrik Beáta vagyok. Létavértes vértesi részén élek és dolgozok immáron 17. éve.

 Mindig szerettem táncolni. Mindig vonzott a zene. Azt viszont soha nem gondoltam volna, hogy valaha is ráakadok a sport egy olyan fajtájára, amiben megtalálom önmagam, amiben nemcsak kapok, hanem adhatok is, amit mosolyogva, jókedvűen csinálok végig, nem azt várva, hogy mikor lesz már vége, hanem érezve, én ezt nem akarom abbahagyni! Arról pedig végképp nem álmodoztam soha, hogy én magam fogok bármilyen sportot is oktatni, annak ellenére, hogy az iskolában testnevelést is tanítok kicsiknek.

Célom, hogy a zumbát, mint mozgásformát minél több emberrel meg tudjam ismertetni, meg tudjam szerettetni. Mióta megszereztem a zumba oktatói képzést, rendszeresen  járok továbbképzésekre, mert fontos számomra a folyamatos tanulás, a megújulás. Teszem ezt kétgyermekes anyukaként, aki számára nagyon fontos, hogy tegyek annyit az egészségem megőrzése érdekében, hogy heti egy-két órát intenzív sportolással, magamra figyeléssel/jelen esetben zumbával töltök.

Számomra a zumba egy életérzés, egy szenvedély, amibe ha belekezdek, nem tudom, és nem is akarom abbahagyni. Magával ragad a zene, a ritmus, a tánc öröme, szenvedélye.

A zumba óra 60 percig tart. Minél többen zumbáznak együtt, annál fergetegesebb bulizós hangulat tud kialakulni. Maga az óra nagyon jó kikapcsolódási lehetőség, ahol gondunkat, bajunkat hátrahagyva, az olykor szomorú, mélabús hangulatból egy mosollyal teli ember távozik az óráról. S ami még hozadéka: az egészségre gyakorolt pozitív hatás, hisz a tánc, a mozgás által még zsírt is égethetünk, hosszú távon pedig cm-ekben mérhető, látványos eredményeket is el lehet érni általa.
Az órákon merengue, salsa, mambó, cumbia, reaggeton, quebradita, flamenco stb. tánclépésekkel találkozhatunk. Az első-második órán még úgy érezhetjük, hogy ez követhetetlen, ezt nem tudom utánozni sem, de ha valaki kitartó, pár óra elteltével elkezdi élvezni a táncot, sok-sok koreográfiát elsajátítva.

A zumba nemcsak magáról a mozgásról szól. Nagyon erős közösségépítő hatása van, általa szoros, sok esetben életre szóló barátságok alakulnak ki a sportágat kedvelő személyek között. Ez a Létavértesi Zumbarátnők Csapatára is teljes mértékben jellemző.

Közös összefogással rendszeresen járunk Debrecenbe, nagyobb szabású zumba eseményekre. Több ízben voltunk már Érden is, országos zumba rendezvényen, ahol 8-10 órát végigzumbázhat az, aki ide ellátogat.
Közös összefogással iskoláknak tartottunk zumba bemutatót. Többször szerveztünk már itthon is zumba partyt, amihez örömmel csatlakoztak a nemrégiben alakult újlétai zumbások is. Júliusban pedig a gyömrői zumba csapat által országosra meghirdetett jótékonysági akciójához csatlakoztunk, jelentős mértékben támogatva a pécsi gyermek Hospice házat. A zumba partyk után a közösség építése végett meg szoktuk egymást vendégelni néhány általunk készített finom falattal.

Büszke vagyok arra, hogy sok iskoláskorú fiatal is rendszeresen jár zumbázni, Vértesről, Létáról egyaránt, s több édesanya és lánya(i), testvérpárok közösen vesznek részt az órákon. Nagy örömünkre szolgál, hogy tevékenységünket immár egy éve a Létavértes SC ’97 is támogatja, amit augusztus közepén egy másfél órás zumba órával és két tortával is megünnepeltünk!Összefoglalva a zumba órák látogatása felüdítő élmény a léleknek, szellemnek s a testnek egyaránt. Ha bárki úgy érzi, kedvet kapott, bármikor csatlakozhat hozzánk. Jöjjön, s próbálja ki, hátha őt is elvarázsolja a zene, elkapja a hév. Egy szuper, csupa jószív csapattal táncolhat a saját kedvére!

Szeptembertől szerdán 18.30-tól, szombaton 17.30-tól zumbázunk a sporttelep tornatermében.

A Facebookon a „Létavértesi ZUMBArátnők csapata - Létavértes SC '97 zumba szakosztálya” néven tudják nyomon követni a csapat eseményeit, óráit, az esetleges változásokat!

 ZUMBEUS
ÉS  A LÉTAVÉRTESI ZUMBARÁTNŐK CSAPATA