ma:
holnap:
Irinyi János

Irinyi János

Üdvözöljük Létavértes város közigazgatási portálján
Skip Navigation LinksKezdőlap > Élethelyzet > Vállalkozás, kereskedelem > Egyéni vállalkozó > Egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetése
Egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetése
Az egyéni vállalkozói tevékenység legalább egy hónapig és legfeljebb öt évig szüneteltethető.

Ki veheti igénybe?

Jogosult az, aki egyéni vállalkozói tevékenységet folytat.

Eljárás tárgya:

A szüneteltetést elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül lehet bejelenteni, a "Változás bejelentés" űrlapon, a nyilvántartási szám feltüntetésével.

A szüneteltetés bejelentése díj- és illetékmentes.

Az egyéni vállalkozói tevékenység legalább egy hónapig és legfeljebb öt évig szüneteltethető. Ha az egyéni vállalkozó tevékenységét szüneteltetni kívánja, köteles azt az e célra rendszeresített "Változás bejelentés" elektronikus űrlapon, nyilvántartási száma feltüntetésével az ügyfélkapun keresztül bejelenteni.

Igazolvánnyal rendelkező egyéni vállalkozó tevékenysége szüneteltetésének a feltétele az, hogy az egyéni vállalkozó igazolványát az ország bármely okmányirodájában személyesen vagy postai úton leadja.

Szükséges dokumentumok:

Az ügyfélkapun keresztül történő elektronikus ügyintézéshez nem szükségesek iratok.

Ügyintézési határidő:

Sürgősségi eljárásra nincs mód. Az ügyintézési határidő okmányirodánként eltérő lehet, mivel az elektronikus címzésben szereplő okmányiroda adatrögzítésére épül. További tájékoztatás az eljáró okmányirodától kérhető.

Lásd bővebben:

www.nyilvantarto.hu