ma:
holnap:
Irinyi János

Irinyi János

Üdvözöljük Létavértes város közigazgatási portálján
Skip Navigation Links
További hírek innen: Önkormányzat
POLGÁRMESTERI TÁJÉKOZTATÓ - 2021. február


A 2021. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSRŐL

 Létavértes Város Önkormányzatának költségvetése 1.676.856.955 Ft kiadási és bevételi főösszeggel elfogadásra került. Az ülések tartásának a korlátozása miatt a képviselőtestület tagjai és a bizottságok tájékoztatást kaptak az anyagról és megtették észrevételeiket. Az elkészült anyag bevételi oldalon tartalmaz bizonytalan tételeket és az adóbevétel nem folyamatos érkezése előidézhet kisebb likviditási problémákat. Mint ahogy eddig most is kértem az intézményvezetőket, munkatársaimat az odafigyelő és takarékos gazdálkodásra.

A költségvetés elérhető a város honlapján az Önkormányzat/ Helyi rendeletek oldalon.

A KORONAVÍRUS HELYZETRŐL

 Mint ahogy arról értesülhettek az írott és elektronikus médiákból 2021. március 1-jéig a veszélyhelyzet meghosszabbításra került és az azzal kapcsolatosan meghozott intézkedések hatályban maradnak. A koronavírus helyzetről érdeklődtünk a háziorvosi körzetekben is. Tájékoztatásuk szerint a fertőzöttek száma körzetenként eltér. Karanténos fertőzött beteg az Árpád utcai körzetben nincs, az Árpád tériben 3, míg a vértesi körzetben 8 fő. Létavértes területén csak néhányan várnak még tesztelésre. Az egészségügyi szolgáltatók munkatársai mindannyian megkapták a második vakcinát is A szociális intézményekben az oltások megtörténtek. Bizonyára az is ismeretes, hogy az időskorúak beszállítása a Pfizer vakcina felvételéhez folyamatosan történik. Információink szerint a ránk következő hétvégén is 12 fő kaphatja meg ezt a Kenézy kórházban. A háziorvosi körzetek betegei számára a 80 év fölöttiek mellett elkezdődött a 17-60 év közötti betegek behívása is. Az elmúlt héten így helyben is 10-10 beteg oltása történt meg. A háziorvosok tájékoztatása szerint ez a tendencia erre a hétre is igaz lesz. Amennyiben több oltóanyag érkezik, úgy ez növekedhet. Továbbra is szükséges és ezért mindenkinek felhívom a figyelmét a szabályok betartására, a távolság tartásra, a maszkviselésre, illetve a gyakori kézmosásra. 

Szennyvízberuházás

 A korábban közölt telefonszámokon továbbra is lehet jelezni a közterületen, lakóingatlanon fennálló hiányosságokat, térburkolat kiegészítése, aszfaltozás, aknafedlap szintbehelyezése és minden mást is. Elérhetőségek: Veszelka Miklós (0630/2682819), Takács István (0630/4377545), Márton Sándor (0630/9835087)., és mint, ahogy eddig munkaidőben az  önkormányzat telefonszámain.

Az általunk ismert hiányosságokat februárban is elküldtük, aminek az elhárítása napokon belül megtörténik. Ez főként aknák melletti nyomvonalsüllyedés, ami a fagyok elmúltával megszaporodhat. Kérjük, hogy ha bárki ilyet tapasztal haladéktalanul jelentse be. A cég munkatársai segítséget nyújtottak a Konyári utcán közlekedési gondatlanságból adódó átemelő akna kerítésének rongálásához anyagbeszerzésben is.  Elmaradt aszfaltburkolat javítás csak a fagy- és hómentes időszak után fogják végezni.  Az Önkormányzat részéről ezt hetente folyamatosan megtesszük.
Tájékoztatok mindenkit, hogy az Önkormányzatnál eddig 514 ingatlan esetében kezdeményeztek bekötést. Az igénylések adminisztrációját a téli hónapokban is lehet intézni a Városházán. Arra hívom fel a figyelmet, hogy ez azért fontos, mert a talajterhelési díjak kiszabására vonatkozó moratórium 2021. június 30-án lejár. 

A közúti közlekedés rendjéről

 Az utóbbi hetekben többfelé tett bejárásunk alapján tapasztaltuk, hogy az utak mellől a közlekedési táblák eltűntek. Valaki (k) úgy gondolták, hogy az újrahasznosításuk indokolt és nem törődtek azzal, hogy esetleg közvetlen balesetveszélyt okozhatnak ezzel. Tisztelettel kérem, hogy amennyiben bárhol ilyet tapasztalnak, azt az őnkormányzat telefonszámain (376-101, 376-345) vagy az ismert mobilokon jelezni szíveskedjenek, illetve a titkarsag@letavertesph.hu e-mail címünkön a hely vagy útkereszteződés pontos megjelölésével.

 

Gyalogjárdák síktalanítása

Mint, ahogy a híradásokban folyamatosan értesülhetünk róla az időjárás még egy ideig nem akar engedni. Az éjszakai fagyok következtében főként, ha nappal csapadék lesz, a síktalanítás folyamatosan indokolt. A gyalogjárdák tisztán- és csúszásmentesen tartása mindig az ingatlantulajdonos kötelessége, amire ezúton is szeretném felhívni a figyelmet.

Segítségüket előre is köszönjük.

Menyhárt Károly polgármester