ma:
holnap:
Irinyi János

Irinyi János

Üdvözöljük Létavértes város közigazgatási portálján
Skip Navigation LinksKezdőlap > Önkormányzat > Bizottságok > GAZDASÁGI BIZOTTSÁG
Gazdasági Bizottság

Elnök:

Szabó Tibor , email: szabotibcsi71(kukac)gmail.com

Tagok:

Nagy Józsefné , e-mail: tanitok55(kukac)gmail.com
Sós Tibor , e-mail: sostibor1980(kukac)gmail.com
Vályiné Pápai Viola , e-mail: valyinepapaiviola(kukac)gmail.com

Külső tagok:

Máté József
Horváth Zoltán
Kárándi István

Feladatai:

1.)  Előzetesen véleményezi az önkormányzati tulajdonában lévő ingó- és ingatlanok eladása és vétele ügyében. Javaslatot tesz a Képviselő-testületnek a vételre, eladásra és az értékesítési, vételi árra (indokolt esetben szakértő közreműködésével, értékbecsléssel). 400.000 Ft összeghatárig ingó- és ingatlan értékesítések ügyében dönt.
2.)  Felújítási feladatok esetén javaslatot tesz a sorrendiségre a pénzügyi lehetőségeket figyelembe véve.
3.)  Figyelemmel kíséri beruházások, felújítások, korszerűsítések folyamatát. Észrevételezi a munka minőségét, javasolhatja a Képviselő-testület, a polgármester felé a munka leállítását, ha az nem a szerződés szerint történik, illetve a szabálytól eltérő, rossz minőségű munkát észlel.
4.)  Javaslatot tehet az önkormányzati vagyonnal való ésszerű gazdálkodásra. Figyelemmel kíséri az önkormányzati vagyon állagát, az önkormányzat vagyonnyilvántartásának rendszerét.
5.)  Javaslatot tehet a Képviselő-testületnek az éves költségvetésbe be nem tervezett, de év közben szükséges fejlesztési feladatok megvalósítására.
6.)  A beruházások döntés előkészítő időszakéban helyszíni szemlét tarthat a hasonló céllal, más településeken megvalósított, már üzemelő technikai eszközök megismerése érdekében, az optimális technológia megvalósítása végett.
7.)  Munkájáról évente beszámol a Képviselő-testületnek
8.) Az önkormányzat pénzügyi és gazdasági helyzetét folyamatosan figyelemmel kíséri  A gazdasági irodavezető – negyedévet követő második hónap  10-ig -  a bevételeket és kiadásokat kiemelt előirányzatonként: az előző költségvetési év tervezett és teljesített adatait, az adott költségvetési év tervezett és teljesített adatait tartalmazó kimutatást készít, melyet mind a Pénzügyi Bizottság, mind a Gazdasági Bizottság tagjai részére megküld. Szükség esetén a Pénzügyi Bizottság és a Gazdasági Bizottság együttes ülés keretében tesz javaslatot a Képviselő-testületnek intézkedés meghozatalára.